86 درصد از مشاغل و کسب و کارهای ایرانی موفق به دریافت بارکد بهداشتی شده اند
دکتر ایرج حریرچی در گفت وگوی تلویزیونی:
صنفهایی که بارکد دریافت نکرده اند مجاز به انجام فعالیت نیستند.
وی با بیان اینکه موبایل های دوربین دار به راحتی می توانند بارکد را بخوانند گفت: تالارهای پذیرایی و استخرها که زمینه تماس وارتباطات فیزیکی نزدیک زیادی دارند و نیز مهدکودک ها همچنان بسته هستند.
قایم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کافه ها و قهوه خانه ها مجوز عرضه قلیان ندارند.
حریرچی با بیان اینکه موثرترین بازرسان، آحاد مردم هستند، گفت: با موبایل بارکد مربوطه خوانده میشود تا بتوان نظارت بهتری بر اصناف داشته باشیم.
وی اظهارداشت: افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماری زمینه ای محدود می شوند زیرا ۷۵ درصد مرگ و میرها در این گروه سنی رخ می دهد.
وی بر ضرورت افزایش فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد و افزود: تست های تشخیصی افزایش یافته و روند صعودی ابتلای بیماران در استان خوزستان کاهش یافته و با وجود وضعیت قرمز امیدواریم تا ۲ هفته آینده شاهد کاهش آمار مبتلایان در این استان باشیم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و در خانه بمانند.
علیرضا ملکی مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران در گفتوگو با روابط عمومی این مرکز گفت:
مرکز ملی با ارائه راهکارهای ملی و بینالمللی برای کدینگ انواع خدمات، کالا، شخصیت های حقیقی و حقوقی، همچنین مکان های فیزیکی زیرساختهای شناسایی و اهراز هرگونه موجودیت را برای تمام کسب و کارها فراهم نموده است. همچنین دو ماموريت ارايه شناسه بينالمللی GTIN برای اقلام دارويی و تجهيزات و ارايه شناسه GLN برای مكانها (مانند داروخانه ها و مطب های پزشکان) و هويتهای حقوقی فعال در حوزه بهداشت و درمان (مانند پزشکان) بر عهده اين مركز است.
وي با تاكيد بر اينكه طبقه بندی كالا در حوزه بهداشت و درمان از حساسيت بالاتری برخوردار است، افزود:
با استفاده از ظرفيتهای موجود در حوزه درمان، راهكارهای اين مركز به گونه ای طراحی شده تا از خطا و اشتباهات احتمالی در انجام فرآيندهای درمانی جلوگيری كند.
ایجاد زبان مشترک ، سرعت دادن و ایجاد اطمینان در تبادل اطلاعات و دسترسی به آن فراهم آمدن آمار و اطلاعاتی که پیش نیاز فعالیتهای تصمیم گیری ، برنامه ریزی و سیاست گذاری است، ایجاد سیستمهای اطلاع رسانی فراگیر در سطح ملی مانند شبکه اطلاع رسانی بازرگانی کشور، جلوگیری از دوباره کاری در طراحی سیستمهای طبقه بندی از مراحل ابتدایی ، برای سازمانها و مؤسسها تازه تاسیس، انتقال سریع و دقیق اطلاعات مربوط به مراکز تهیه ، تولید ، فروش و بازار کالاها و ارائه آن در محیط وب و تسهیل تجارت الکترونیک، جلوگیری از اتلاف منابع مالی و انسانی که در اثر اشتغال و کارهای یکسان و موازی به وجود میآید و نیز کاهش هزینههای مبادله، به طور کلی میتوان گفت کد ملی سبب افزایش بهره وری و کاهش هزینهها خواهد شد. با استفاده از این سیستم و طرح سیستمهای اطلاع رسانی ، اطلاعات یکسان و به روز میشود و در کوتاهترین زمان ممکن در اختیار تمام مدیران و استفاده کنندگان اطلاعات قرار میگیرد.
بنابراین در جایی که یک سازمان متولی توسعه کدهای شناسایی موجودیت های زنجیره تامین و هر گونه بارکد ، توسعه سامانه های جدید برای تولید بارکد امری پر هزینه و موازی کاری محسوب میشود.
عبیرضا ملکی در پایان گفت مرکز ملی شمارهگذاری آمادگی هرگونه همکاری جهت ارائه بارکد شناسایی با تمام اصناف را دارد.