کاتالوگ الکترونیکی ملی، نقش ایران کد در بهتر دیده شدن محصولات
نظام کدینگ ملی یک سیستم جامع است که با شناسایی، کدگذاری و ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی از کاتالوگ¬های الکترونیکی محصول و زبان مشترکی را در حوزه بازرگانی فراهم می¬کند که بستر مناسب شناسایی کالاها در زنجیره تامین بوده و جریان اطلاعات در زنجیره تامین را تسهیل می¬نماید. مهم¬ترین محصول این سیستم شناسایی منحصر بفرد کالا بر اساس داده¬های اصلی و کاتالوگ کالا است که بر اساس نظام ملی طبقه¬بندی و کدینگ ایجاد می¬شود به طوری که مشخصات فنی و داده¬های اصلی کالا در این کاتالوگ الکترونیکی ذکر می¬گردد.
هر یک از این کاتالوگ، حاوی اطلاعات اصلی یا مبنا و مشخصات فنی یک نوع محصول است. همچنین کد ملی کالا و کد GS1 کالا در این کاتالوگ¬ها ثبت می¬گردد.
اطلاعات مبنا، ابتدایی¬ترین و مهم¬ترین اطلاعاتی است که برای معرفی یک کالا لازم است. این اطلاعات ثابت بوده و تغییر نمی¬کند. اطلاعات در قالب الگوی وصف و مشخصات فنی دریافت و با بیان آن موجودیت کالا کاملاً شناسایی می¬شود.
مشخصات فنی یک نوع کالا، فیلدها و پارامترهای معرف خصوصیات و عملکرد فنی کالا بوده و دامنه و حدود ارزش¬ها و قابلیت¬های تخصصی یک کالا را ارائه می¬دهد.
علاوه بر مواد ذکر شده، برای تسهیل فعالیت بازرگانان و بنگاه¬ها، تناظر کدملی کالا با سیستم¬های کدینگ بینالمللی مانند HS در کاتالوگ الکترونیکی ذکر می¬گردد.
باید توجه داشت که استفاده از کاتالوگ الکترونیکی کالا تنها محدود به ایران نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا از کاتالوگ الکترونیکی کالا برای تسهیل تعاملات تجاری استفاده می¬شود.
کاتالوگ الکترونیکی ملی، نقش ایران کد در بهتر دیده شدن محصولات
صاحبان کالا با معرفی خود و محصوتشان از طریق ایرانکد در معرض دید عموم و در مسیر ارزیابی و انتخاب سامانههای تدارکاتی مهم و رو به توسعه کشور قرار میگیرند:
• سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد)
• سامانه شبکه خرید کالا در صنعت نفت کشور
در این راستا هرچه مشخصات فنی کالا کاملتر باشد بالتبع شانس بیشتری برای انتخاب توسط متقاضیان به وجود میآید.
نقش ایران کد در منبع یابی
سازمانها و شرکتها میتوانند با شناخت فضای عرضه بالادست خود با استفاده از بانک غنی اطلاعاتی تامینکنندگان کالا در ایرانکد، هزینههایشان را کاهش و تنوع محصولاتشان را افزایش دهند. چرا که شناخت بهتر کارخانهها به انتخاب بهتر تامینکنندگان منجر خواهد شد و این امر بر کاهش هزینهها تاثیر شگرفی خواهد داشت. استفاده از سرویسهای ایرانکد در این مسیر کمک میکند تا دیگران را بهتر بشناسید و خود را بهتر به دیگران معرفی نمایید.
کاهش هزینههای سازمان با پیادهسازی نظامهای استاندارد شناسایی
امروزه با رشد IT و امکان تبادل اطلاعات به شکل امنتر، مطمئنتر و سریعتر در دنیای دیجیتال و توسعه انواع نرمافزارهای مالی و مدیریتی در این بستر، سازمانها نیازمند شناسایی و کدینگ هستند. توسعه بهترین روش شناسایی، شناسه دار کردن اقلام سازمانی، مواد اولیه و محصولات، ایجاد و نگهداری بانک داده و… همگی اقدامات هزینهبر و زمانبری بوده و نیازمند تجارب تخصصی هستند. مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات با داشتن تجربهای بالغ بر ۲۰ سال، ارائه استانداردهای شناسایی و کدهای شناسه ملی و بینالمللی و دارا بودن بانک داده ملی که قابلدسترس اعضا است این هزینه را متمرکز کرده و کاهش داده است. سازمانها با بهره گیری از مزایای پیاده سازی یک روش استاندارد شناسایی با جلوگیری از تعدد کدهای متفاوت برای یک کالا و همچنین مدیریت منابع تامین سازمان، صرفهجویی بزرگی در هزینههای خود خواهند نمود.
ایران کد و حمایت از کالای ایرانی
یکی از اطلاعات اصلی موجود در کاتالوگ الکترونیکی ایرانکد “ساخت ایران بودن” یا “وارداتی بودن” اقلام است. با توجه به بهرهگیری سامانههای تدارکات الکترونیکی کشور همچون سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد) از سرویسهای ایرانکد میتوان مشخص نمود که قابلیت تولید کدام یک از کالاهای وارداتی در کشور وجود دارد تا با جلوگیری از واردات این دست کالاها تولید کننده ایرانی را نه با شعار بلکه در عمل حمایت کرد.