بکارگیری بارکدها برای پرداخت الکترونیکی در راستای پیشگیری از کرونا
بارکدها چگونه به کمک انسان ها در پیشگیری از بیماری های اپیدمی از جمله کرونا میآیند؟ پیش تر دیدم که دولت چین پس از گذشت چند روز از اپیدمی شدن بیماری کرونا قرنطینه اسکناسهای استفادهشده را آغازنمود و حتی برای تشخیص بیماری به وسیله اپلیکیشن های بارکد محور اقدام نمود. این اقدام به دلیل جلوگیری از گسترش ویروس کرونا صورت خواهد گرفت..
همه ما می دانیم که پول نقد می تواند نقش زیادی در انتقال بیماری داشته باشد. همین دیدگاه نسبت به کارتهای بانکی و عابربانک ها نیز وجود دارد. سوالی که مطرح می شود این است که آیا با امکانات موجود میتوان تماس فیزیکی برای خرید را حذف کرد؟
آیا کارتهای بانکی از پول نقد تمیز تر هستند؟
به عنوان یک خریدار تا به حال این فکر کردید که کارت بانکی خودتان رو به دست چند فروشنده داده اید و هنوز هم همراهتان هست؟ و یا اگر فروشنده هستید تا حالا به این فکر کردید که روزی چند کارت بانک از مشتری هایتان میگیرید؟ راه حل چیست؟ آیا میتوان از تکنولوژی بارکد کمک گرفت؟
QRCODE + موبایل + اینترنت = خرید بهداشتی
درحال حاضر بعضی تاکسیهای خطی با کمک اپلیکیشنهای بارکد محوری مانند فون پی و تومن وضعیت را بهتر کرده اند و افراد میتوانند از طریق اپلیکیشن موبایل مربوطه کد QR مربوط به راننده را اسکن کرده و مبلغ کرایه را به صورت اینترنتی پرداخت کنند.
در مکانهایی هم که آنتن دهی خوبی برای استفاده از اینترنت وجود ندارد، فروشگاه های بزرگ میتوانند با استفاده از بستر کدهای ussd صورت حساب خود را پرداخت نمایند.
دولت ایران نیز اکنون به دنبال فراهم نمودن زیرساختهای پرداخت غیر فیزیکی در تمام فروشگاه هاست. با استفاده از اپلیکیشن های QR محور بدون استفاده از کارت های بانکی یا پول نقد فاکتورهای خود را پرداخت کنید.
خرید آنلاین یا خرید اینترنتی
فرهنگ خرید اینترنتی کالاهای تندمصرف یا FMCG ها هنوز به صورت کامل در میان فرهنگ ایرانیان جایگاه خود را پیدا نکردهاند. این فرهنگ هم میتواند از نیاز به خرید فیزیکی و در نتیجه هرگدونه رد و بدل کردن اجسام حاوی ویروس جلوگیری کند.
بارکدها میتوانند در گسترش این فرهنگ به خوبی تاثیرگذار باشند.