بهبود فضای کسب و کار با GS1
در نشست روز يكشنبه 25/1/1398 كميسيون اقتصادی، كه با حضور وزير صنعت معدن و تجارت و وزرای امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانك مرکزی، روسای اتاق بازرگانی و اتاق اصناف ایران برگزار شد، رضا رحماني وزير محترم صنعت معدن و تجارت گفت: بهبود فضای کسب و کار امری فرادستگاهی بوده، اما مسئولیت اصلی آن بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است، و بخشی از بهبود فضای کسب و کار به وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط می شود که وزارتخانه اقدامات لازم را برای بهبود این فضا که لازمه رونق تولید بوده انجام میدهد. وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق« رونق تولید» در سال ۹۸ برنامه هایی در ۷ محور و ۳۵ پروژه تدوین کرده است
ملكي مديرعامل مركز ملي شماره گذاري كالا و خدمات ايران، پيرو سخنان رضا رحمانی وزير محترم صنعت، معدن و تجارت در خصوص تدوين ۷ محور در زمینه های توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان با تغییر رویکرد از مونتاژکاری به نوآوری، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری، بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت و تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری و تحقق شعار سال 98″رونق توليد” گفت: اين مركز آمادگي خود را براي بهبود اين فرايند در زمينه ساماندهي لجستيكي و اصلاح نظام توزيع و نظارت بازار اعلام مي نمايد.
وي افزود:
مدیریت گمرکات |
اجرای استانداردهای GS1 در حوزه حملونقل و لجستیک، باعث خواهد شد کارایی، سرعت و دقت 5 فرایند تجاری در حملونقل و لجستیک افزایش یابد. كه این فرایندهاي تجاری عبارتند از: مدیریت اموال، مدیریت انبار، مدیریت دریافت و تحویل، مدیریت حملونقل، مدیریت بنادر .
وي با اشاره به اينكه: یکی از برنامههای مهم در سیستم GS1، ردیابی و رهگیری واحدهای حملونقل در زنجیره عرضه است. گفت: زماني كه یک واحد لجستیکی بهصورت فیزیکی در یک زنجیره عرضه جابهجا میشود، با اسكن شماره شناسایی استانداردی که روی آن علامتگذاری شده است، میتوان ارتباطی بین اطلاعات محموله و جابهجایی آن برقرار کرد و به این وسیله، رهگیری و ردیابی واحد لجستیکی امکانپذیر میشود. فرایندهای ردیابی و رهگیری، در دامنهی گسترده از کاربردها نظیر گزارش عملیات تعمیرات کشتی، مسیریابی محمولهها و عملیات دریافت و پرداخت مکانیزه (مثلاً پرداختهای الکترونیکی) کاربرد دارند.
وي متذكر شد: پیادهسازی استانداردهای GS1 در حملونقل و لجستیک مزایای بسیار زیادی برای همه شرکای لجستیکی خواهد داشت که مهمترین آنها عبارتند از: کارایی، کاهش هزینه، پیدایی و آشکاری، اعتماد و اطمینان، ایمنی و سلامت، مقابله با کالاهای قاچاق و غیربهداشتي، هماهنگی، ثبات و پایداری و تداوم امور، استفاده بهینه از داراییها و اموال، امکان فراخوان (Recall) ميباشد.