سازمان جهانیGS1 سازمانی غیرانتفاعی است که در سال 2005 میلادی پس از ادغام دو سیستم کدگذاری EAN در اروپا و UCC در آمریکا با شعار ایجاد زبان مشترک جهانی برای کسبوکار در کشور بلژیک تأسیس گردید. سيستم GS1 برای تدوین ساختار و اختصاص شمارههای منحصربهفرد جهانی جهت شناسايی کالاها، خدمات، داراييها، اموال و مكانها طراحی و راهاندازی شده است. هر يك از اين شمارهها میتوانند به نمادهای كد ميلهای تبديل شوند تا هر جا كه نياز باشد، قابليت خواندهشدن با روشهای الكترونيكی را در فرايندهای انجام كار داشته باشند. سيستم GS1 بهگونهای طراحی شده است كه بر محدوديتهای كاربردی سيستمهای كدگذاری شركتها، سازمانها يا بخشها فائق آيد و تجارت را كاراتر نموده و قابليت پاسخگوی به مشتريان را افزايش دهد.
علاوه بر ارائه شمارههای شناسايی يكتا، سيستم GS1 اطلاعات تکميلی ازجمله بهترين تاريخ مصرف، شماره سريال و شماره بهر، دسته یا بچ توليدی را که میتواند به شکل كد ميلهای درآید در دسترس قرار میدهد. در حال حاضر در سیستم GS1 بیشتر از كدهای ميلهای بهعنوان حامل دادهها استفاده میشود، اما فناوریهای ديگری مانند برچسبها يا تگهای مبتنی بر فرکانس راديويی نیز وجود دارند که در يكی از بخشهای تابعه GS1 به نام EPCglobal طراحی شده و بهعنوان حامل دادههای GS1 مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. سازمان GS1 تغييرات مهم، بزرگ، گسترده و معنیدار در کاربرد فناوریها را تنها پس از رايزنی و دریافت نظرات کارشناسان و کاربران اعمال میکند.
با پيروی از اصول و مبانی طراحی سيستم GS1، کاربران میتوانند برنامههای کاربردی را براي پردازش خودکار دادهها طراحی کنند. منطق موجود در سيستم GS1 تضمين میكند كه دادههای اخذ شده از نمادهاي كد ميلهای، پيامهای الكترونيكی را به شکلی بیابهام ايجاد کرده و پردازشها و عمليات، بهطور كامل از پيش برنامهريزیشده و خودکار انجام گردد.
استراتژی GS1:
اهداف و باورها
- GS1 به قدرت استانداردها برای تغییر نحوه کار و زندگی ما اعتقاد دارد
- ما یک فدارسيون عمومی برای کسب و کارها به منظور استفاده از شناسههای منحصر به فرد، ضبط دقیق و خودکار و بهاشتراکگذاری اطلاعات حیاتی محصولات، مکان ها و دارایی ها ایجاد میکنیم.
- ما از طریق مبادله دادههای معتبر، قابلیت مشاهده را فراهم میکنیم.
- ما توانایی کسبوکار را برای رشد و بهبود بهرهوری، ایمنی، امنیت و پایداری افزایش میدهیم.
- ما یک سازمان (بی طرف و غیرانتفاعی، جهانی و محلی، فراگیر و مشارکتی،به صورت کاربر محور اداره می شویم) هستیم.
شایستگیهای اصلی
- توسعه استانداردهای در بهترین کلاس طبقهبندی
مدیریت موثر پیادهسازی و توسعه فرآیند کاربر محور و جهانی برای ارائه استانداردهای با کیفیت بالا و آسان جهت پیادهسازی، برای صنعتگران و ارائه دهندگان خدمت(SP).
- شناسایی منحصر به فرد
ارائه یک سیستم از اعداد یکنواخت برای شناسایی کالا، خدمات، داراییها و مکانها برای پشتیبانی خودکار و امن از فرآیندهای زنجیره تامین.
- دسترسی جهانی
حفظ و توسعه یک شبکه جهانی از مؤسسات ملی وابسته، که ارائه کننده خدمات با کیفیت بالا و استاندارد به اعضای خود هستند.
- ارتباطات متقابل فرهنگی
توسعه و نگهداری گستره وسیعی از قابلیتهای ارتباطی که ارتباطات دو جانبه ای را بین GS1، وابستگان، عضویت و جامعه گسترده تر برقرار میکند.
بخشهای قابل توجه در استراتژی جهانی:
هدف GS1 ارائه ارزش به ذی نفعان ما است
- پذیرش استانداردها
قانع کردن صنعت برای پذیرش استاندارد GS1 را ادامه دهید. ارزشهای پیشنهادی و نمونه های موفق در بخش های مختلف را ایجاد کنید. استفاده از GS1 KPI را توسط کاربران کلیدی و سازمانهای عضو GS1 اندازه گیری کنید.
- رویکردچندبخشی
ارائه خدمات در سطح جهانی در بخش های اصلی (خرده فروشی و کالاهای مصرفی، بهداشت و درمان و حمل و نقل و لجستیک). یکپارچه سازی بخش های جدیدی که بتوانند استانداردهای GS1 را استفاده کنند و برای بخشهای اصلی ما و سازمانهای عضو GS1 ارزش افزوده ایجاد کنند
- مدل کسب وکار پایدار
مدل کسب و کار آینده برای خدمات و راه حل که در دیدگاه بلند مدت ما شناسایی شده است را تعریف کنید
- رهبری
استراتژی های هیئت مدیره GS1 و هیئتمدیره سازمان های عضو (MO) GS1ها را هم راستا نموده و اطمینان حاصل کنید مدیران ارشد اجرایی در هیئت مدیره GS1 جهانی و سازمان های عضو (MO) GS1ها دیدگاه راهبردی کسب و کار را حفظ کرده اند.
- همکاری
حفظ روابط کاری نزدیک و استراتژیک با انجمن کالاهای مصرفی و سایر انجمن های صنایع پیشرو.
- ایجاد ارزش برند GS1 و آگاهی از آن
ادامه افزایش آگاهی از چشمانداز، استراتژیها و استانداردهای GS1، و همچنین تقویت سادگی و سازگاری پیام آن.
- اطمینان از نمونه ای یکپارچه از محصولات و راه حل ها
اطمینان از یکپارچگی و سازگاری سیستم GS1 از طریق معماری جامع GS1
- تقویت معاهده های استراتژیک
انجمنی که مشارکت در آن می تواند بیشترین سود را برای کاربران ما به ارمغان بیاورد را مشخص کنید. و بر بهینه سازی این روابط سودمند متقابل تمرکز کنید.
- حمایت از توسعه سیاست های عمومی
حفظ گفتگو آزاد و سازنده با قانون گذار، تسهیلگر، رسانه و سایر حوزه های کلیدی
- یک فدراسیون وابسته به یکدیگر باشید
ساخت یک جامعه که یک چشم انداز را می بیند و با یک صدا در مورد این چشم انداز و اعمال آن به عنوان یک سازمان استوار، صحبت می کند.
نقش سازمانهای ملی GS1:
- پيادهسازی استانداردها
- هماهنگی با نهادهای قانونی
- مديريت جامعه كاربران
- مديريت روابط با دولت خود و نهادهای قانونگذار
روزانه ۶ ميليارد تراكنش تجاری مبتنی بر استانداردهای GS1 در دنيا اتفاق میافتد. بسیاری از سیستمهای زنجیره تأمین جهانی از نظام GS1 با عنوان «زبان جهانی كسبوكار» نام میبرند.
رسالت GS1 هدایت، طراحی و تحقق استانداردهای جهانی بهمنظور بهینهسازی و توسعه زنجیرهی عرضه و تقاضا میباشد. از دیگر اهداف GS1 تسهیل تجارت جهانی با متصل كردن جریان دادهها به جریان كالاها است. اشكال و پیچیدگیهای تجارت جهانی بسیار زیاد است لذا GS1 مأموریت خود را مقابله با این شرایط قرار داده و استانداردهایی را برای بهبود زنجیره ی تأمین و عرضه طراحی و اجرا نموده است كه مواردی از آنها شامل:
- توسعه و تكمیل استانداردهای چندبخشی و باز جهانی
- آموزش و كاربردی نمودن استانداردها
- ارتقاء و كمك به پیادهسازی استانداردها با استفاده از بهترین تسهیلات برای راهحلهای تجاری میباشد.
مهمترین هدف GS1 بهبود زنجیرههای تأمین از طریق یکسری از استانداردها است. بسیاری از بهبودها توسط سازمانهای عضو انجام میگیرد. سازمانهایی كه تمایل دارند از سیستم GS1 استفاده کنند باید درخواست عضویت خود را به یكی از سازمانهای عضو تحویل دهند. شركتهای واقع شده در كشورهای فاقد سازمان GS1 میتوانند درخواست خود را مستقیماً به دفتر جهانی GS1 ارجاع دهند.
كاركرد اصلی GS1 در تعامل با سازمانهای رسمی مثل سازمان ملل متحد یا اتحادیه اروپا، سازمانهای بینالمللی و دیگر سازمانها مشخص میشود. سازمانهای عضو معمولاً سازمانهایی ملی هستند كه اقلامی را تولید و پشتیبانی میكنند و كاركنان خود را قادر میسازند كه زنجیرهی تأمین و كارهای تجاری خود را بهتر و كاراتر انجام دهند. مسئولیتهای اصلی سازمانهای عضو به شرح زیر میباشد:
- اختصاص شمارههای واحد و یكتا به موجودیتهای زنجیره تأمین که این مورد پایه تمام استانداردها است.
- فراهم كردن آموزش و پشتیبانی برای شمارهگذاری و باركدگذاری
- تولید باركدها
- تجارت الكترونیكی: تبادل الكترونیكی دادهها
- شبكه ی جهانی همزمانسازی دادهها (GDSN): هماهنگی دادهها
- EPC جهانی: شناسایی فركانس رادیویی (RFID)
- تأمین اطلاعات برپایهی استانداردها و تكامل مداوم و مستمر GS1 از طریق روند جهانی مدیریت استانداردها
استانداردها GS1 شركتها را قادر میسازند كه بهسادگی و با زبان مشترك درباره محصولات، مكانها و ساير موجوديتهای زنجيره تأمین با هم ارتباط برقرار كنند و امور کسبوکار خود را با هماهنگی و كارآيی بيشتری انجام دهند. استفاده از استانداردها و راهحلهای GS1 موجب تسهيل در تجارت، كاهش هزينهها در سازمان، افزايش شفافيت در زنجيره تأمین و بهبود فرآيندها در كسبوكار میشود.
بهطورکلی استانداردهای GS1 در چهار حوزه مختلف طراحی و عرضه میشوند:
-
استانداردهای شناسايی محصول (IDENTITY)
-
استانداردهای ضبط خودکار (CAPTURE)
-
استانداردهای به اشتراکگذاری اطلاعات (SHARE)
-
استانداردهای بهکارگیری یا کاربرد اطلاعات (USE)
استانداردها و راهحلهای GS1 تاكنون در بيش از 54 صنعت مختلف به كار گرفته شده و كارآيي و كارآمدی خود را اثبات كردهاند .
حوزههای GS1 در صنایع(اصلی و تخصصی) |
|
خرده فروشی |
دفاع و نیروی هوایی |
بهداشت و درمان |
حمل و نقل و لجستیک |
موادغذایی |
مواد اولیه |
دولت |
صنایع همگانی و سوخت |
مالی |
خودور |
سوخت و ساز |
کشاورزی |
بازیافت |
پوشاک |
هر چند استانداردهای GS1 در ابتدا برای حل مشکلات خردهفروشی ایجاد شدهاند، اما در سالهای اخیر این موسسه جهانی تلاش گستردهای برای توسعه کاربردهای استانداردهای GS1 نموده است. بهطوریکه راهحلهای متنوعی برای صنایع دیگر مانند بخش بهداشت و درمان، لجستیک و حملونقل، مواد غذایی و در جدیدترین مورد صنایع تخصصی (Technical Industries) عرضه نموده است.
-
صنعت خرده فروشی
قدیمیترین صنعت موردنظر GS1، صنعت خردهفروشی است. درواقع همانطور که گفته شد، GS1 و پیشتر از آن موسسه EAN در اروپا و موسسه UCC در آمریکا در ابتدا برای حل مسائل خردهفروشی ایجاد گردیدند. بهطوریکه امروزه بهصورت روزانه بیش از 5 میلیارد بارکد GS1 در فروشگاههای خردهفروشی سراسر جهان اسکن میشود. این موضوع باعث شده صنعت خردهفروشی با سرعت و چابکی بسیار زیادی نیازهای مصرفکنندگان را رفع کند. استانداردهای GS1 کمک میکند که عملیات خردهفروشی یکپارچه شود و مدیریت موجودیها بهینه گردد. چرا که به محض اسکن یک کد در نقطه فروش (POS) آن قلم کالا بهصورت اتوماتیک از موجودی فروشگاه کسر میگردد. زیربخشهای صنعت خردهفروشی در استانداردهای GS1 عبارتاند از: لباس و منسوجات، مواد غذایی و تره بار، خواروبار و کالاهای عمومی.
درواقع کاربرد استانداردهای GS1 در حوزه خردهفروشی همان است که همه روزه در فروشگاههای زنجیرهای شاهد آن هستیم. در این فروشگاهها کدهای GTIN که بهصورت بارکد بر روی کالاها درج شدهاند، در نقطه فروش اسکن میشوند و از این طریق فرایند خردهفروشی را تسریع و تسهیل میکنند.
برخی از نتایج واقعی که از بهکارگیری GS1 در خردهفروشی حاصل شده است عبارت است از:
- کاهش کاغذبازی و تشریفات اداری در فرایندهای زنجیره تأمین
- سریعتر شدن زمانهای چرخش سفارشات
- ارتقای کنترل موجودیها
- دقیقتر و کاراتر شدن فرایند دریافت کالا در فروشگاهها
- در دسترس بودن بیشتر کالا در قفسههای فروشگاهی
- دقت بیشتر و قابلیت دیدن بهتر موجودیها و داراییها در زنجیره تأمین
-
صنعت بهداشت و درمان
بر اساس آمار انجمن پزشكی آمريكا IOM ساليانه 44 تا 98 هزار بيمار در اثر خطاهای درمانی فوت میکنند و خطاهای درمانی 5 تا 6 مین علت مرگ و میر در آمریکا است.
وجود داروهای تقلبی در بازار، عدم امکان ردیابی داروها و تجهیزات پزشکی، تأمین سنتی داروها عدم وجود بسترهای لازم برای استفاده از فناوریهای نوین مانند تدارکات الکترونیکی (E-procurement) و EDI، عدم تعامل سازنده اعضای زنجیره تأمین دارویی با همدیگر و به اشتراکگذاری دادهها بین آنها و بالاخره مدیریت غیراستاندارد اموال در اکثر بخشهای حوزه بهداشت و درمان مشکلاتی هستند که ضرورت ارائه راهکار برای حل مشکلات بخش و درمان را ایجاب مینماید. در همین راستا نظام جهانی GS1 وارد عمل شده و راهکارهایی در این زمینه ارائه داده است.
اهداف استانداردهای GS1 در حوزه بهداشت و درمان عبارتاند از:
- داروی صحیح،
- زمان درست،
- دوز صحیح،
- بیمار صحیح،
- مسیر درست
لازمه تحقق اهداف GS1 در حوزه بهداشت و درمان این است که در مرحله اول بازیگران این مهم را مشخص نماییم. این بازیگران عبارتاند از:
1- پزشکان، پرستاران و سایر کادر بیمارستانها
2- سازمان متولی استانداردهای GS1
3- نرمافزارهای تسهیلکننده استانداردهای GS1
درواقع وجود و همکاری سه ابزار و بازیگر فوق است که اهداف GS1 را عملی خواهد کرد.در ادامه در ابتدا نقش سازمان متولی GS1 را تشریح کرده سپس نقش بازیگر نخست و ضرورت و چگونگی تعامل آن با بازیگر دوم توضیح داده میشود. نخستین گام برای تحقق اهداف استانداردهای GS1 در حوزه بهداشت و درمان این است که همه اقلام این حوزه مطابق استانداردهای GS1 کدگذاری گردند. این اقلام شامل موارد زیر است:
الف) داروها
ب) ابزارها و تجهیزات پزشکی
ج) محصولات آرایشی و بهداشتی
این فرایند طی گامهای ذیل تحقق مییابد.
1- اقلامی که قابلاستفاده مجدد نیستند فقط با یک شماره GTIN شناسایی میشوند. مانند داروها و برخی ابزارهای پزشکی.
2- اقلامی که قابلاستفاده مجدد هستند علاوه بر شماره GTIN باید یک شماره سریال (SGTIN) نیز داشته باشند. مانند ابزارهای عمل جراحی
3- پالتها، کانتیرها و بستههای لجستیکی حاوی چندین قلم تجاری دارویی با یک شماره SSCC شناسایی شوند.
4- همه مکانهایی که داروها و اقلام پزشکی در آنها جریان مییابند، میبایست با یک شماره GLN شناسایی شوند. شامل، محل تولید دارو، انبار تولیدکننده، انبار توزیعکننده، بیمارستان، اتاق بیمار، اتاق عمل و غیره
-
صنعت لجستیک و حملونقل
سیستم GS1 بهطور گسترده در استانداردهای زنجیره تأمین در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. صنعت حملونقل و لجستیک، جریان کالاها با استفاده از روشهای حملونقل متعدد، ازجمله جاده، راه آهن، هوایی و دریایی را در بر میگیرد. بهطور مشابه، این صنعت طیف گستردهای از بخشهایی مانند فرستنده و گیرنده بار، حملکننده بار و نهاد متصدی حملونقل و همچنین نهادهای رسمی مانند گمرکات و مراجع ذیصلاح را در بر میگیرد. ترکیب کانالها و بخشهای لجستیکی امکان تسهیل مدیریت داراییها و شناسایی محموله با استفاده از کلیدهای شناسایی GS1 و به اشتراکگذاری این اطلاعات بین متصدیان حملونقل و دیگر ارائهدهندگان خدمات را فراهم مینماید.
درواقع همانند سایر حوزهها، GS1 در این حوزه نیز از هر سه دسته استاندارد شناسایی (Identify)، ضبط داده (capture) و به اشتراکگذاری داده (sharing) استفاده میکند. استانداردهای شناسایی به گونهای است که برای تمامی موجودیتهای درگیر در زنجیره لجستیک و حملونقل، یک کلید شناسایی تخصیص داده میشود. در حوزه حملونقل و لجستیک این کلیدهای شناسایی به شرح زیر هستند:
- GLN: شناسه جهانی مکان
- GRAI: شناسه جهانی داراییهای برگشتپذیر
- GIAI: شناسه جهانی داراییهای ثابت
- SSCC: شماره سریال محموله ارسالی
- GINC: شماره جهانی شناسایی مرسوله
- GSIN: شماره جهانی شناسایی محموله
پس از شناسایی هر موجودیت توسط یک کلید شناسایی GS1، کلید شناسایی توسط یکی از استانداردهای ضبط خودکار، بهصورت رمزینه (بارکد) درآمده و بر روی موجودیت نصب میشود. استانداردهای ضبط خودکار در حوزه لجستیک و حملونقل عبارتاند از:
- بارکدهای GS1 (GS1 Barcodes)
- برچسب لجستیکی GS1 (GS1 Logistics label)
- EPC Protocol + Interface Standards
سپس با استفاده از استانداردهای به اشتراکگذاری، دادهها بین همه شرکای لجستیکی تبادل میشوند. مهمترین استانداردهای به اشتراکگذاری در حوزه لجستیک و حملونقل عبارتاند از:
- GS1 XML 3.0
- GS1 EANCOM
- GDSN
- GS1 EPICS
اجرای استانداردهای GS1 در حوزه حملونقل و لجستیک، باعث خواهد شد کارایی، سرعت و دقت 5 فرایند تجاری در حملونقل و لجستیک افزایش یابد. این 5 فرایند تجاری عبارتاند از:
- مدیریت اموال
- مدیریت انبار
- مدیریت دریافت و تحویل
- مدیریت حملونقل
- مدیریت بنادر و گمرکات
پیادهسازی استانداردهای GS1 در حملونقل و لجستیک مزایای بسیار زیادی برای همه شرکای لجستیکی خواهد داشت که مهمترین آنها عبارتاند از:
- کارایی
- کاهش هزینه
- پیدایی و آشکاری
- اعتماد و اطمینان
- ایمنی و سلامت
- مقابله با کالاهای قاچاق و غیربهداشتی
- هماهنگی
- ثبات و پایداری و تداوم امور
- استفاده بهینه از داراییها و اموال
- امکان فراخوان (Recall)
-
معرفی راهکارهای GS1 در صنایع مختلف
-
GS1 Smart Search
سازمان جهانی GS1 پروژه جستجوی هوشمند (GS1 Smart Search) را با هدف دسترسی به اطلاعات شناسنامهای اقلام از طريق جستجوی كد GTIN كالاها در محيط وب، طراحی و اجرا كرده است. بر اساس اين طرح، با تايپ كردن كد GTIN كالا در موتورهای جستجوی اينترنتی يا اسكن كردن كدميلهای (باركد) آن، میتوان بهراحتی به كاتالوگ الكترونيكی كالا، اطلاعات شركت توليدكننده و همچنين وبسايتهايی كه كالا را برای فروش عرضه میكنند دسترسی پيدا كرد. برای پيشبرد اين پروژه، سازمان GS1 جهاني با سازمان مديريت استانداردهایوب (W3C)، شركت گوگل و ساير موتورهای جستجوی معتبر، تفاهمنامههايی را امضا نموده و پروژه با همكاری خوب MOهای GS1، توليدكنندگان و همچنين عرضهكنندگان اقلام در سراسر دنيا، با سرعت در حال اجراست.
بر اين اساس، شركتها از كدهای GTIN برای شناسايی منحصربهفرد تكتك اقلام خود استفاده خواهند كرد. تبديل اين شناسهها به نمادهای باركد استاندارد GS1 و چاپ اين نمادها بر روی اقلام نيز بخش ديگری از اين قرارداد دوطرفه است. در نهايت، كاتالوگ الكترونيكی صحيح و معتبر كالا نيز با استفاده از استانداردهای طبقهبندی و كاتالوگينگ GS1 توسط شركتهای نامبرده ايجاد میشود و اين كاتالوگها بر روی شبكه GDSN به اشتراك گذاشته خواهند شد.
در واقع در پروژه GS1 Smart Search با كمك يك فرهنگ واژگان استاندارد و تخصصی تحت وب، اطلاعات ساختاری و هويتی محصولات خود را در صفحات وب، طوری به شناسه GTIN محصول متصل كنيد كه محصول شما در نرمافزارهای رايانهای، موتورهای جستجو، اپليكيشنهای موبايل، سيستمهای مبتنی بر اينترنت اشياء و غیره به درستی معرفی شود و اطلاعات دقيقتر، جزئی تر و كاملتر درباره محصول شما برای مشتری به نمايش درآيد.
امروزه بيشتر صفحات وب حاوی اطلاعاتی بدون ساختار مشخص میباشند كه امر فرآيند جستجو را برای موتورهای جستجوگر مشكل میكند. ساختار دادهها در GS1 Smart Search به صورتی است كه اطلاعات براي موتورهای جستجوگر قابل دركتر بوده و موجب بهبود نتيجه جستجو میشود.
-
Digital link
GS1 سالهای زیادی در قسمت شناسایی محصول فعالیت داشته است اما کلیدهای شناسایی GS1 به این منظور طراحیشدهاند تا نیازهای کاربردی زنجیره تأمین را برآورده کنند. (و بهطور مرسوم بیشتر از سمت تولیدکننده جهت وارسی)؛ اما در قرن بیست و یکم، این موضوع کافی نیست. بهعنوان نتیجه ای از این استاندارد، این امکان وجود دارد که کلیدهای شناسایی GS1 را هم در Web URI و هم در بارکدهایی حاوی GS1 Web URI تعریف کرد به نحویکه یک رویکرد شناسایی واحد، هم شناسایی محصول در زنجیره تأمین و هم لینک به مواد آنلاین را پشتیبانی کند. این موضوع یک قابلیت دوگانه و دارای انعطافپذیری بسیار زیاد است و بهعنوانمثال زمانی که صاحبان برند یک آدرس صفحه وب بدون ساختار را در یک QR Code جاسازی میکنند، امکانپذیر نیست.
استفاده از بارکدهای دوبعدی مانند ISO/IEC 18004 QR Code و یا ISO/IEC 16022 DataMatrix ECC 200 و همچنین بارکدهای تکبعدی در بستهبندی محصول، یک رکن اساسی در این موضوع بهحساب میآید. مصرفکنندگان روزانه در صفحات وب و بهویژه از طریق تلفن همراه در جستجوی اطلاعات محصول هستند و تولیدکنندگان با اضافه کردن بارکد ثانویه به محصول که توسط ماشین قابلخواندن باشد، پاسخگوی نیاز مشتریان هستند. در مورد محصولات خردهفروشی، این موضوع معمولاً از طریق QR Code® اتفاق میافتد که درواقع آدرس یک صفحه وب که اطلاعات محصول و بازاریابی آن در دسترس است را، کدگذاری میکند. ™ SmartLabel نمونه بارزی از این موضوع است که در آن Web URI با ساختار تا حدودی استاندارد شده یا بدون استاندارد در QR Code® کدگذاری میشوند. بااینحال، ما همچنین نیازمند مراجع و یا خدمات استاندارد عمومی و در دسترس هستیم که میتواند تبادل دادههای GS1 کدگذاری شده در بارکدهای تکبعدی و دوبعدی (GS1 1D / 2D) را به این شکل از استاندارد Web URI پشتیبانی کند. GS1 DataMatrix بدون URI / URL کدگذاری شده در بارکد در صنعت بهداشت و درمان امروزی، به عنوان حامل اصلی داده و همچنین به عنوان یکی دیگر از ارکان اصلی این استاندارد جهت پشتیبانی از مفهوم GS1 Digital Bridge Service به شمار میرود.
محدوده کار شامل تمام کلیدهای شناسایی از نوع کلاس 1 و 2 و کلیدهای توصیفی (بهعنوانمثال شمارهسریال، batch number ، نوع محصول مصرفکننده) و سایر ویژگیهای مرتبط است. همچنین تکنولوژیهای مشابه و یکسان نظیر SSCCs، GLNs، GIAIs، GRAIs، GSRNs و غیره را پوشش میدهد. درحالیکه این روش میتواند کلیدهای کلاس 2 را پشتیبانی کند، این موضوع بستگی به این دارد که سازمانهای صادرکننده کلیدهای شناسایی از نوع کلاس 2 میزان سازگاری آنها جهت استفاده را تعیین کنند. در مورد کلیدهای شناسایی GS1 از نوع کلاس 3، GS1 از گفتگوهای دوجانبه با سازمانهای صادرکننده کلید شناسایی استقبال میکند تا به این موضوع پی ببرد که در کجا تنظیم و هم ترازی وجود دارد.
این نوع از استانداردهای GS1 بهعنوان یک مرجع از استانداردهای شخص ثالث برای IETF و W3C بهحساب میآیند.
-
GS1 Omni-Channel
چگونه تمامی كانالهای ارتباط با مشتريان را بهصورت يكپارچه، مديريت و پشتيبانی كنيد.
پاسخ مناسب به نيازها و خواستههای مشتريان با استفاده از تمامی کانالهای ارتباطی سنتی و مدرن، در کمترین زمان ممکن و در هر زمان و مکان، اولين گام ضروری برای موفقيت يك خردهفروشی است. اگر کلیه رفتارهای مشتری در تمامی کانالهای ارتباطی و نقاط تماس، کاملا پیشبینی و پشتیبانی شود بهطوریکه در فرايند خرید، مشتری تجربه يكسان و مناسبی در تمامی كانالهای ارتباطی داشته باشد، فروشنده بخش مهمی از مسير فروش را پيموده است.
-
Mobile Image Hiro
این دستورالعمل GS1 مسائل مربوط به ارائه محصولات در فضای فروش آنلاین توسط نمایشگرهای کوچک که قابلیت انجام فرایند “اضافه کردن به سبد خرید” در آنها وجود دارد را ، مطرح می کند. این کار به واسطهی تغییر در خردهفروشی آنلاین از حالت دسکتاپ به موبایلی که ناشی از رشد فزایندهی خرید توسط تلفنهای همراه هوشمند است، انجام شده است. این تغییر مشکلات خاصی را برای مالک برند و خرده فروش به همراه دارد که عبارتند از:
1. اندازه فیزیکی صفحه نمایش/ Digital Shelf
2. میزان حرکت اسکرول که در واقع توانایی اسکرول کردن سریع در میان یک لیست محسوب میشود و تقریبا بدون نیاز به حرکت انگشتان دست است.
3. رفتار مصرفکننده که در ارتباط با محصولات مصرفی بستهبندی شده و سایر اقلام پرمصرف، به یک محدوده ی بسیار مشخص معطوف است به این معنا که مصرف کنندگان تصمیمات آنی می گیرند.
فاکتورهایی مانند: اندازه صفحه نمایش و میزان محدوده ی مورد توجه، باعث افزایش بسیاری از مشکلات می شوند که پیش از این محیط های خرده فروشی آنلاین و متمرکز دسکتاپی با آن مواجه شده اند که این مسئله می تواند به سادگی منجر به تجربه ای ناموفق برای مشتری شود از جمله:
1. نا امیدی به جهت عدم توانایی یافتن محصولاتی که به دنبال آن ها هستند.
2. شناسایی نادرست محصول
3. سفارش نادرست از اندازه/مقدار محصول
این دستورالعمل به دنبال محدود کردن خلاقیت یا ایجاد تمایز بین برندهای رقابتی و خرده فروشان نیست بلکه هدف تقویت رویکردی است که منجر به بهبود تجربه مصرف کننده شود.
محدوده
این دستورالعمل به طور خاص بر روی اقلام پرمصرف تمرکز دارد، یعنی محصولاتی که مصرف کنندگان از قبل با آنها آشنا هستند و بنابراین در هنگام سفارشدهی آنلاین توجه کمتری به آنها خواهد شد.
این موضوع در مورد اقلامی که ارزشمند هستند و یا به طور غیرمستقیم خریداری می شوند اهمیت بیشتری پیدا میکند به گونه ای که مصرف کننده زمان قابل توجهی را در این زمینه صرف میکند.
ارائه در(یا روی) نمایشگرهای بزرگتر به عنوان مثال تبلیغات، خارج از محدوده این بحث به حساب میآید، اگر چه تصاویر ایجاد شده مطابق با این دستورالعمل ممکن است در هر جایی استفاده شود. تعریف دقیقی از واژه “صفحه نمایش کوچک” ارائه نشده است تا امکان تکامل در مفهوم آن در آینده برای این اصطلاح وجود داشته باشد، اما این واژه (صفحه نمایش کوچک) به معنای یک دستگاه قابل حمل میباشد که منجر به حذف هر چیزی به بزرگی یک تبلت یا بزرگتر از آن می شود.
مخاطبان
ارائه محصولات در فروشگاههای فیزیکی(physical stores) همواره نتیجه همکاری بین مالک برند و خرده فروش است؛ این مورد برای ارائه آنلاین به قوت خود باقی میماند. این راهنما به هر دو طرف خردهفروشان و صاحبان برند به عنوان پایه ای برای ادامه همکاری در محیط چالش برانگیز خرید توسط دستگاههای تلفن همراه ارائه میشود.
اهداف
هدف راهنما این است تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات کلیدی همیشه برای کاربران صفحه نمایش های کوچک(Small Screens) در دسترس است به نحوی که:
1- به افراد کمک کند تا محصولی را که نیاز دارند به راحتی پیدا کنند*
2- افزایش سود فروش در سراسر کسب و کار(در کلیه پلتفرم ها)
3- کاهش تکرار فرایند اضافه کردن سبد خرید به طور تصادفی بر خلاف میل خریدار*
4- کاهش زمان صرف شده شده توسط صاحب برند، خرده فروشان و ارائهدهندگان راه حل جهت طراحی، بررسی و بحث در مورد ارائه آنلاین
5-بهبود سازگاری در ارائه
6-افزایش تجسم بصری تصاویر مرتبط با محصول
*در برخی موارد این موضوع ممکن است شامل انتخاب آیتم توسط کارکنان جهت جمع آوری و یا تحویل باشد.
هنگام اندازهگیری صرف نظر از این موضوع که آیا این اهداف تحقق یافتهاند یا خیر، توجه به این موضوع مهم است که آزمایشها نباید صرفا با تکیه بر روی تصویر(کاری که این راهنما انجام می دهد، فراخوانی Digital Pack می باشد) انجام شود. بلکه باید در Digital Shelf و در جایی که چندین محصول با یکدیگر نمایش داده میشوند انجام گیرد. Digital Shelf ممکن است محدود به یک دسته خاص، یک نوع محصول و یا یک برند جستجو شده باشد، در این صورت تغییرات در قفسه احتمالا محدود است. با این حال، این کار میتواند به راحتی شامل موارد دلخواه کاربر، پیشنهادات تبلیغاتی خردهفروشان یا اقلام فصلی باتنوع محصولات بسیار متفاوت در کنار یکدیگر باشد.