نقش رونق تولید در اشتغالزایی
دنیای اقتصاد : رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی با بیان اینکه حمایت از تولید داخلی همواره بهعنوان یکی از درخواستهای تولیدکنندگان داخلی و دغدغههای دولت مطرح بوده است گفت: دولت موظف است موانع تولید داخلی را برطرف کرده و زمینه افزایش تولید و رونق کمی و کیفی آن را در کشور فراهم کند. تلاش برای تحقق شعار سال ۱۳۹۸ مبنی بر رونق تولید وظیفه همه مسوولان و مردم است، زیرا این موضوع اشتغالزایی و بهبود وضعیت معیشتی مردم را به دنبال دارد.
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی،مرجان فقیه نصیری افزود: در حال حاضر هر تامینکننده برای ثبت معاملات خود در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) ملزم به دریافت ایرانکد جهت شفافسازی و تایید اصالت محصولات خود است، در صورتی که دولت بهعنوان بزرگترین مصرفکننده در ایران، زمینه برقراری تناظر بین کد کالا و ساختار طبقهبندی ملی را در نرمافزارهای مختلف معاملاتی، تدارکاتی و ذیحسابی خود فراهم کند و به هنگام خرید محصول، کد ساختار طبقهبندی ملی را ارائه کند، میتواند به تمام اطلاعات کالاهای تولید داخل و خارج دست پیدا کند. وی یکی از دستاوردهای مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات را ایجاد تناظر بین ساختار کدهای طبقهبندی ملی با انواع کدهای بینالمللی مانند ISIC، HS و UNSPSC ذکر کرد و گفت: ایرانکد بهصورت جزئیتری به اطلاعات محصول دسترسی دارد. بنابراین دسترسی به اطلاعات محصول و جستوجوی آنها بر اساس نام کالا و یافتن نمونه مشابه داخلی نیز در این مرکز امکانپذیر است. رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی ادامه داد: این مرکز برای تحقق اهدافی از قبیل تسهیل تجاری و نوینسازی شیوههای تجارت و روانسازی آن، افزایش سهم کشور در تجارت بینالملل،توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات، تقویت توان رقابتی محصولات صادراتی کشور در بازارهای جهانی و توسعه تجارت الکترونیکی از طریق گسترش کاربرد فناوری ارتباطات و اطلاعات در اقتصاد، بازرگانی و تجارت، آماده ارائه خدمت به وزارتخانهها و سازمانهای دولتی و بنگاههای خصوصی است.
فقیه نصیری اظهار کرد: پیرو اقدامات صورت گرفته توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان در پایگاه اطلاعرسانی قیمت کالا و خدمات (۱۲۴.ir) و درخصوص سازوکار خوداظهاری بنگاههای اقتصادی برای اعلام قیمت کالا و خدمات، مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات با توجه به ماهیت و اقتضای وظایف و فعالیتهای خود در تعامل با نهادهای دولتی مختلف، کالاهای گوناگون را کدگذاری کرده و این کدها را در اختیار دارد. وی افزود: علاوه بر این، مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات سامانهای را با عنوان «سامانه قیمت» ایجاد کرده است که امکان درج آخرین قیمت مصرفکننده مربوط به هر بارکد را بهصورت رایگان، برای تامینکنندگان فراهم کرده است. این مرکز همچنین با در اختیار داشتن بانک اطلاعاتی ۶/ ۳ میلیون قلم کالایی ایرانکد، ثبت روزانه ۵۰۰ کد جدید، دقیق بودن اطلاعات هر بارکد و آرشیو قیمتهایی که تامینکننده روی بارکد بارگذاری میکند، میتواند وب سرویسی جهت پیگیری نیازهای هر یک از بنگاهها یا سازمانها ایجاد کند. مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران وابسته به موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با داشتن بیش از ۹۰ هزار تامینکننده و ۵/ ۳ میلیون قلم کالا، یکی از ۱۲ بانک اطلاعات مرجع در کشور به شمار میرود. این مرکز بهعنوان سازمان اصلی متولی ساختار طبقهبندی ملی ایرانکد در ایران شناخته میشود.