ردیابی و رهگیری کالا به چه معناست؟(قسمت اول)
ردیابی و رهگیری کالا به چه معناست؟ با افزایش جمعیت و به طبع آن افزایش دادوستد و بالا رفتن کانالهای ارتباطی در میان جوامع مختلف، موجب گردیده تا تجارت شکل جدیدی به خود بگیرد.
ردیابی و رهگیری کالا به چه معناست؟ با افزایش جمعیت و به طبع آن افزایش دادوستد و بالا رفتن کانالهای ارتباطی در میان جوامع مختلف، موجب گردیده تا تجارت شکل جدیدی به خود بگیرد.
واژه ردیابی مستقل از کاربرد آن در مورد کالاها و اقلام تجاری به معنی قابلیت شناسایی موقعیت فعلی و گذشته یک موجودت در طول یک مسیر است.
در زمان قدیم به دلیل محدود بودن دادوستد و عملیات تجاری و اینکه معاملات منطقهای و در یک محدوده کوچک صورت میگرفت، احساس نیاز چندانی برای صاحبان کسبوکار به وجود نیامده بود تا محصولات خود را ردیابی کنند.
با پیشرفت جوامع و بالا رفتن سطح تقاضای مشتری و مطرح شدن مفاهیمی همچون زنجیره تامین به جای کسب وکارهای کوچک محلی و همچنین با ورود به عصر اطلاعات و پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساماندهی اقلام و گزارشگیری از نحوه توزیع و انبار آنها، مسئله ردیابی شکل جدیدیتر به خود گرفت.
ردیابی محصولات هم به صاحبان کسب وکار و هم مصرف کننده این امکان را می دهد تا محصول مورد نظر خود را در هر نقطه از رنجیره تامین رصد و بررسی کنند.
ردیابی و رهگیری کالا در حملونقل
یک قلم کالا مسیر طولانی را در زنجیره تأمین طی میکند که مهمترین قسمت این ردیابی در بخش حملونقل و لجستیک است.
با ردیابی محصولات در بخش حمل ونقل میتوان بخش های زیادی را نظارت و کنترل کرد. ازجمله:
1- مدیریت کالاهایی که تاریخمصرف محدودی دارند.
2- زمانبندی مناسب، جهت قرارگیری کالا در اختیار چندین مصرفکننده.
3- کنترل و مدیریت زمان در حملونقل اقلامی که قرار است در انبار قرار گیرند.
موضوعاتی که تا اینجا به آنها پرداخته شد با رویکرد الزارم آور به حملونقل نگاه میکرد. علاوه بر این موارد جنبههای انگیزشی استفاده از قابلیت ردیابی به عنوان راهکار و ابزاری در حل مسائل، چالشها و مشکلات صاحبان کسبوکار بر اهمیت موضوع میافزاید.
استانداردهای GS1 در ردیابی
سازمان GS1 و موسسه بین المللی ISO تنها سازمان هایی هستند که در حوزه ردیابی وبارکد مدل هایی را ارائه دادهاند.