امکان ترجمهی کاتالوگ کالا به چندین زبان زنده دنیا در ساختار GPC
مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران (GS1 ایران) وابسته به مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در سال حمایت از کالای ایرانی، ایجاد امکان ترجمه کاتالوگ کالا به چندین زبان زنده دنیا در ساختار طبقهبندی جهانی محصولات (GPC) در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی خبر داد.
مهندس پاریاب، مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران، گفت: ساختار طبقهبندی جهانی کالا در سیستم GS1 که به نام GPC شناخته میشود به زبان فارسی ترجمه و در سایت سازمان جهانی GS1 بارگذاری شده است. تمامی افراد از جمله تامین کننده و تولیدکنندگان کالا میتوانند با مراجعه به سایت اینترنتی مربوطه، به ساختار طبقهبندی جهانی کالاها (به زبان فارسی و سایر زبانهای موجود) دسترسی پیدا کرده و در سیستمهای داخلی و تعاملات تجاری خود از آن استفاده نمایند.
شایان ذکر است که تا پیش از این ساختار طبقهبندی مذکور در ۲۱ زبان از جمله فرانسوی، روسی، انگلیسی، آلمانی، برزیلی، چینی، عربی، فنلاندی، هلندی و … در دسترس بود. در میان این کشورها و زبان های رسمی دنیا، عدم حضور زبان فارسی با ظرفیت نزدیک به دویست میلیون نفر گویشور در ساختار GPC احساس میشد. از این رو GS1 ایران ترجمه ساختار GPC به زبان فارسی را به منظور ایجاد زیرساخت و ابزار مربوطه در شرکتهای ایرانی، افزایش کیفیت دادهها،
کاتالوگسازی چند زبانه، انتشار داده¬ها در اینترنت و بستر تجارت الکترونیک جهانی ضروری دانست و اقدام به اجرای آن نمود.
با استفاده از ساختار GPC، تولیدکنندگتن ایرانی کافی است اطلاعات ماهیتی کالا و مشخصات فنی آن را در پایگاه¬های داده مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران به زبان فارسی ثبت نموده و پس از انجام کارشناسی¬های لازم، ترجمه آن به زبانهای زنده دیگر دنیا در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت. همچنین با اتصال هر شناسه GTIN به یک کد GPC، امکان ایجاد کاتالوگ الکترونیکی استاندارد بینالمللی فراهم میشود.
مزایای حاصل از این طرح:
- ایجاد زبان مشترک بین فروشنده و خریدار در سطح بینالمللی
- بهبود صحت، دقت و کیفیت دادهها
- تسریع پاسخدهی زنجیره تأمین به نیازهای مشتریان
- تسهیل گزارشگیری درباره دستههای کالایی مختلف
- تسهیل فرایندهای انتشار و بهاشتراکگذاری اطلاعات
- ایجاد مکانیزم جستجوی ساده با نتایج دقیق و متقن
مهندس پاریاب در ادامه افزودند: تولیدکنندگان، مراکز پخش، خردهفروشیها و مراکز خدماتی در کشور، همگام با دیگر موسسات و بنگاههای فعال در زنجیرههای تامین سراسر دنیا، میتوانند از این ساختار طبقهبندی برای ساماندهی اطلاعات مربوط به کالاها و تبادل اطلاعات بهصورت الکترونیکی استفاده نمایند. استفاده از این قابلیتها سبب افزایش کیفیت دادهها و اطلاعات مبادله شده بین طرفهای تجاری میشود و همچنین ارتباط روان، سهل و ساده و بدون ابهام بین همه شکل میگیرد.
ساختارGPC ، کالاها را بر اساس رابطه و نسبت آنها با سایر کالاها طبقهبندی کرده و با شماره بینالمللی سیزده رقمی کالا یا GTIN مرتبط مینماید. بدین ترتیب، پس از اینکه کالا با کمک GTIN شناسهدار شد، با کمک ساختار GPC طبقهبندی میشود و بر اساس الگوی قابل توسعه¬ای که برای تشکیل کاتالوگ کالا در GPC ارائه شده است، کاتالوگ سازگار با استاندارد جهانی برای کالا تشکیل خواهد شد. از آنجا که GS1 یک سیستم و استاندارد باز است، همه موسسات و شرکتهای فعال در دنیا میتوانند در توسعه، تکمیل و اصلاح استانداردهای آن مشارکت نمایند.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانند با مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات (GS1 Iran) تماس بگیرند. مرکز فوق، تنها سازمان عضو GS1 جهانی در قلمرو ایران است که نقش مدیریت، راهبری، پشتیبانی، آموزش و مشاوره برای استقرار و گسترش استانداردها و راهکارهای GS1 در ایران را بر عهده دارد و امور مربوط به تولید کاتالوگ بین المللی کالا را در کشور انجام میدهد.