الزام واردکنندگان «کیف و کفش» به نصب کد کالا
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اگر چه بارها به اشکال مختلف، قوانین و دستورالعملهای مربوط به مقابله با کالاهای قاچاق را اطلاعرسانی کرده است.
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اگر چه بارها به اشکال مختلف، قوانین و دستورالعملهای مربوط به مقابله با کالاهای قاچاق را اطلاعرسانی کرده است اما همچنان تلاش میکند متن اخطار را به عرضهکنندگان کالاهای فاقد شناسنامه ابلاغ کند. ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی ابلاغیهای، با تاکید بر الزام واردکنندگان کفش و اجزاء پوشاک به اخذ و نصب شناسه کالا، اعلام کرد که با پایان یافتن مهلت عرضه کفش و اجزاء پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا طی مرداد ماه و آبان ماه سال گذشته، از این پس عرضه این محصولات فاقد شناسه کالا در سطح خردهفروشی، قاچاق محسوب میشود.
در این ابلاغیه آمده است: «ارایه و داشتن اسناد گمرکی مبنی بر واردات قانونی کالا، تاثیری بر عدم احراز رفتار قاچاق عرضه کالای فاقد شناسه ندارد و ملاک صرفا داشتن شناسه کالا است».
همچنین در ابلاغیه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمده است: «نظر به اینکه واردکنندگان کفش و اجزاء پوشاک (از جمله کیف، کمربند و غیره) به ترتیب از ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۶ و ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۶ ملزم به اخذ و نصب شناسه کالا مطابق بند ۲ و ۵ جدول ذیل تبصره ۱ ماده ۳ دستورالعمل اجرایی ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی منسوجات و پوشاک مورخ ۴ خرداد ماه ۱۳۹۶ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند.
همچنین مستند به بند ۲ و ۵ جدول ذیل ماده ۲ دستورالعمل ماده ۷ آییننامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای کالاهای مشمول گروه کالایی پوشاک مورخ ۲ تیر ماه ۱۳۹۷ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت، از تاریخهای ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ و ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۷ به ترتیب مهلت عرضه کفش و اجزاء پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا به تمام رسیده و از تاریخهای اخیر، هرگونه عرضه کفش و اجزاء پوشاک (از جمله کیف، کمربند و غیره) فاقد شناسه در سطح خردهفروشی مستند به بند «ذ» ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محسوب میشود.»
مراحل اخذ شناسه کالا
آقای ملکی در ادامه افزود: “هیئتوزیران” طی مصوبه ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، که در تاریخ ۲۳/۶/۹۵ به تصویب رسیده است، تأکید نمودهاند که در صورت دریافت کد GTIN دیگر نیازی به دریافت کد شناسه کالا نیست. در زیر به این تبصره اشاره شده است:
تبصره – در مواردی که کالا دارای شناسه کالای بینالمللی ازجمله شماره جهانی قلم کالا GTIN باشد، این شناسه به عنوان شناسه کالا استفاده میشود.
تابهحال ۹۰ هزار تأمینکننده برای یکمیلیون قلم کالای خود که کد شناسایی GTIN از مرکز ملی شمارهگذاری دریافت کردند و میتوانند از کدهای مذکور برای ثبت در سامانه شناسه کالا نیز استفاده کنند و سایر تأمینکنندگان نیز با توجه به مزایایی کد شناسایی GTIN میتوانند بهجای دریافت کد شناسایی شناسه کالا، کد شناسایی GTIN اخذ نمایند.
شناسه کالا از سال ۱۳۷۴ در مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات صادرشده و این مرکز پایگاه دادهای مجهز به ۳.۸۲۰.۰۰۰
بانک اطلاعات کالایی دارد. برای دریافت لیست نمایندگان مرکز GS1 ایران جهت اخذ شناسه کالا به لینک زیر مراجعه کنید.
جهت پرسیدن هرگونه سوال در مورد اخذ و صدور کد شناسه کالا با شمارههای زیر تماس بگیرید.
۰۲۱۸۸۹۲۴۶۰۵ الی ۱۹
داخلی امور مشترکین: ۱۱۱-۱۱۵-۱۲۳-۱۱۶-۱۲۴-۱۴۳-۱۳۰-۱۱۳-۱۱۴-۱۱۷-۱۳۲
داخلی بازاریابی: ۲۳۲-۲۳۴-۲۳۰-۲۲۲-۳۱۸-۴۰۲-۲۳۷-۳۱۸