ابزارهای شناسایی خودکار و کاربرد آنها
|
ابزارهای شناسایی خودکار و کاربرد آنها (بارکد خوان چیست)
چکیده
با توجه به پیشرفت روزافزون دنیای الکترونیکی و به منظور خودکارسازی عملیات ورود اطلاعات، سیستمهایی تحت عنوان سیستمهای شناسایی و جمعآوری خودکار داده طراحی شده است. توسعه و گسترش این سیستمهای شناسایی خودکار، موجب فراهم شدن اطلاعات به سهولت و سرعت بالا در سیستمهای کامپیوتری شده که این امر باعث ایجاد انگیزه و اشتیاق در شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات برای طراحی و توسعه سیستمهای خود شده است. ابزارهای شناسایی خودکار که شامل بارکد، شناسایی مبتنی بر فرکانس رادیویی(RFID)، شناسایی نوری حروف (OCR)، شناسایی تصویری، کارت هوشمند، حافظه تماسی، نوار مغناطیسی، بلوتوث و غیره هستند با کمک به ورود اطلاعات به دستگاههای الکترونیکی و ذخیره اطلاعات، کمک شایانی به بسترسازی اطلاعات مینمایند. ابزارهای شناسایی خودکار کاربردهای فراوانی دارد. به طور نمونه میتوان از آنها در احراز هویت، ردگیری، بهینهسازی و خودکارسازی فرآیندها و مدیریت اطلاعات بهره گرفت. در این مقاله به بررسی نحوه عملکرد، مزایا و معایب برخی از این ابزارهای شناسایی خودکار و کاربرد آنها پرداخته شده است.
مقدمه
امروزه حوزههای تحلیل، پردازش و نمایش اطلاعات در سیستمهای کامپیوتری با پیشرفتهای خوبی همراه بوده است و هر روزه شاهد توسعه و گسترش ابزارهای مرتبط با این حوزهها هستیم. اما فرآیند ورود اطلاعات همچنان به عنوان یک گلوگاه در سیستمهای کامپیوتری شناخته میشود. در سیستمهایی که به تحلیل و پردازش اطلاعات مربوط به وضعیت موجودیتهای سیار میپردازند، این مسئله حادتر بوده و نیازمند ورود مکرر اطلاعات است که اقدامی طاقتفرسا، پرهزینه و مستعد خطا است. برای مقابله با چنین مشکلاتی، سیستمهای خودکاری به منظور خودکارسازی عملیات ورود اطلاعات طراحی و توسعه پیدا نمودهاند که تحت عنوان سیستمهای شناسایی و جمعآوری خودکار داده شناخته میشوند.
توسعه و گسترش سیستمهای شناسایی خودکار موجب فراهم شدن اطلاعات سریع در سیستمهای کامپیوتری شده که این امر باعث ایجاد انگیزه و اشتیاق در شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات برای طراحی و توسعه سیستمهای تصمیمیار شده است؛ سیستمهایی که قادرند با بهرهگیری از اطلاعات سریع فراهم شده توسط ابزارهای شناسایی و جمعآوری خودکار داده، سیستمهای کامپیوتری را در اتخاذ تصمیمات هوشمند یاری دهند. به عنوان مثال میتوان سیستمهای هدایت خودکار وسایل نقلیه را در نظر گرفت که با بهرهگیری از اطلاعات سریع که توسط سیستمهای شناسایی خودکار همچون سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) فراهم میشود، به هدایت خودکار وسیله نقلیه میپردازند.