GS1، چراغی راهگشا برای مدیریت زنجیره تامین

پیش تر بیان کردیم که قرار است، بیشتر از مزایای بارکد بدانیم، اما لازمه ی آن، توضیح بعضی اصطلاحات تخصصی است. یکی از اصطلاحاتی که از اهمیت بسیاری برخوردار است، زنجیره تامین یا  Supply Chain است.

پیش تر بیان کردیم که قرار است، بیشتر از مزایای بارکد بدانیم، اما لازمه ی آن، توضیح بعضی اصطلاحات تخصصی است. یکی از اصطلاحاتی که از اهمیت بسیاری برخوردار است، زنجیره تامین یا  Supply Chain است که قبل‌تر هم به آن اشاره نمودیم.

“یک سیستم متشکل از افراد و سایر اجزایی که در تهیه محصولات نقشی دارند، از جایی که آن محصول ساخته‌شده تا وقتی ‌که شخصی آن را خریداری می‌کند.” این تعریفی است که لغت‌نامه کمبریج از زنجیره تأمین ارائه می‌دهد. نشریه اکونومیست نیز در مقاله‌ای، زنجیره تأمین را “جمع‌آوری و توزیع تمام ورودی‌های روند تولید” بیان می‌کند؛

اما به زبان ساده، زنجیره تأمین، به عواملی گفته می‌شود که از مرحله جمع‌آوری مواد اولیه تا نقطه‌ای که محصول، به دست مشتری می‌رسد، نقش دارند.

این زنجیره از کارخانه‌هایی که وظیفه تهیه مواد اولیه را بر عهده‌دارند شروع می‌شود و سپس به کارخانه‌های تولیدی می‌رسد. در اینجا پس از بسته‌بندی محصولات، نقش عمده‌فروش آغاز می‌شود و در نهایت محصولات به خرده‌فروش‌ها و فروشگاه‌های خرده‌فروشی می‌رسد.

 در این میان، وظیفه جابه‌جایی محصولات بر عهده‌ی وسایل حمل نقل هوایی و زمینی نظیر، قطار، کشتی‌های باربری، هواپیما و ماشین‌های حمل‌ونقل جاده‌ای است؛ اما آنچه در این میان اهمیت دارد، مدیریت کردن این زنجیره است، چرا که با توسعه صنایع و افزایش میزان ارتباطات، ممکن است برای تولید و عرضه یک محصول به ظاهر ساده، نه‌تنها مرزهای میان کشورها، بلکه قاره‌ها نیز پیموده شوند. مدیریت مانند چراغی راهگشا، می‌تواند با نظارت بر عملکرد هر یک از اجزای زنجیره تأمین، نحوه تعامل آن‌ها با یکدیگر را شناسایی و ارزیابی کرده و برای انتقال اطلاعات نیز راهکارهایی نوین ارائه دهد.

 سازمان GS1، با ارائه راهکارهایی برای مدیریت زنجیره تأمین، سال‌های سال است که این خدمت را به صنایع مختلف در سطح جهان عرضه می‌کند و زبانی را برای کسب‌وکار جهانی ابداع نموده است.

در آینده، مطالب بیشتری از زبان کسب و کار جهانی برای شما بیان می کنیم.